Samen anders omgaan met groenvoorziening

Begin september had de gemeenschapsraad een gesprek met ambtenaren die belast zijn met het beheer en onderhoud van het openbaar groen. Het doel van dit gesprek was zicht te krijgen op de werkwijze en visie van de gemeente.

Uit het gesprek werd duidelijk dat het beleid van de gemeente is om op dit beheer en onderhoud te bezuinigen. Dit kan betekenen dat er wijzigingen worden aangebracht aan de groenvoorziening in een buurt of wijk.

Wat ook duidelijk werd is dat de gemeente daarbij het beleid hanteert dat in zulke gevallen vooraf contact wordt opgenomen met direct omwonenden om in overleg te gaan hoe samen anders de eventueel bestaande situatie kan blijven bestaan of hoe tot herinrichting over kan worden gegaan. Dat zal ook een inspanning van omwonenden vereisen.

Ook is het beleid dat als u problemen hebt met de staat of het onderhoud van het openbaar groen, de afdeling gemeentewerken graag bereid is ter plekke uitleg te komen geven en te bezien hoe samen anders de situatie naar de wens van bewoners kan worden opgelost.

Dus wat let u! Meld ons uw resultaten!

Geplaatst op 4 oktober, 2011. Onderwerp: Algemeen.