Burgerinitiatief

Zo stond het in de krant. En dat is het ook. Een aantal burgers dat opnieuw het initiatief neemt om Neede te verrijken met een glasvezelnet. Mensen die bereid zijn daar tijd en energie in te stoppen. Omdat ze het belangrijk vinden voor zichzelf en de toekomst van Neede.

Een voorbeeld. Zo zijn er natuurlijk in Neede veel meer burgerinitiatieven. Het smalspoorlijn op de Needse berg met een bakspieker bij de molen, de renovatie en het onderhoud van de begraafplaats De Rozenkamp, het Kievitsplein waar samen met de gemeente wordt gekeken naar een aantal verbeteringen in de buurt.

Wij kunnen ons niet voorstellen dat er niet veel meer initiatieven genomen zouden kunnen worden. Initiatieven in de straat, buurt of wijk. Initiatieven in het dorp. Initiatieven waarbij u direct belang hebt (neem bijvoorbeeld het sloopterrein aan de Haaksbergseweg) en waar ook Neede als dorp van profiteert.

De ervaring leert dat het negatieve energie omzet in positieve. Dat het leuk is om samen te doen en het resultaat te ervaren. De Gemeenschapsraad helpt u graag als u dat nodig vindt.

Geplaatst op 18 oktober, 2011. Onderwerp: Algemeen.