Een nieuwe lente, een nieuw geluid…!

Voorjaarsconcert CK Jubilate Neede, zaterdag 21 april in de Grote Kerk Neede, aanvang 20.00 uur.

Jubilate is na haar onvergetelijk 100 jarig jubileum in 2008 enthousiast doorgegaan met het uitbreiden van haar repertoire en verbetering van haar muzikaal niveau. Met het stemmenmateriaal van de 58 leden weet dirigent Jaap Vonk, inmiddels 9
jaar met het koor verbonden, een verrassend goed niveau te bereiken. Het programmaboekje bij het komend concert geeft meer informatie over het uitgebreide koorrepertoire.

Door het zingen van muzikale werken van componisten als John Rutter, Hugh Roberton en Patrick Henderson en anderen, wil het koor met dit voorjaarsconcert bij het publiek beurtelings een gevoel van lentekriebels en ingetogenheid oproepen.

De medewerking van het Christelijk Fanfare Orkest ‘De Bazuin’ uit Enschede, dirigent Gerard Berentsen en van het Vrouwenkoor ‘Timeless’ uit Haarlo, dirigent Christo Guenov zal ongetwijfeld bijdragen aan een uitbundige sfeer. Het uit het koor gerecruteerde Mannendubbelkwartet en het vocale Duo Greetje Agterhuis en Luppo Nobbe zullen voor aardige verrassingen zorgen. De pianobegeleiding is als vanouds weer toevertrouwd aan de bekwame pianist Hans v.d. Werf. Het concert zal beëindigd worden met de gezamenlijke uitvoering van het ‘King all Glorious’ van George M. Vail.

Er valt op 21 april in de prachtige entourage van de gemoderniseerde Needse Grote Kerk weer veel te genieten van prachtige muzikale amateurkunst. De toegangsprijs is bewust laag gehouden. De kaarten, tevens keurig verzorgd programmaboekje, zijn bij de ingang te koop voor slechts € 7,50. De kerk is om 19.30 uur open.

Geplaatst op 6 april, 2012. Onderwerp: Activiteiten.