Wie jarig is, trakteert!

Dit jaar bestaat ProWonen honderd jaar! Om dat te vieren stellen ze eenmalig een bedrag beschikbaar als cadeau voor alle huurders.

Cadeau

Ze willen graag bijdragen aan initiatieven van huurders. Ze stellen hiervoor dit jaar € 45.000 beschikbaar voor alle 8000 huurders in haar werkgebied. Wilt u uw buurt opfleuren met bijvoorbeeld bloembakken? Bent u van plan een defibrillator aan te schaffen voor het appartementengebouw waarin u woont? Wilt u een straatspeeldag organiseren voor de kinderen in uw wijk of directe buurt? Heeft u het idee om met een paar buren zonnecollectoren aan te schaffen? misschien komt u in aanmerking voor een bijdrage. Het cadeau is voor de huurders. Dat betekent dat ze geen initiatieven van verenigingen, stichtingen of commerciële partijen ondersteunen.

Leefbaarheid

Zoals u uit de voorbeelden hierboven leest, bestaat het cadeau uit het ondersteunen van initiatieven die met leefbaarheid te maken hebben. Ze kiezen er niet voor een individueel cadeau aan de huurders te geven, zoals een paraplu. En nee, korting op de huur zit er ook niet in. Ze vinden het juist belangrijk dat de ondersteuning bijdraagt aan de leefbaarheid van een buurt of wijk. Dat maakt dat u kunt wonen in een prettige woonomgeving.

Voorwaarden

Niet zomaar ieder initiatief komt in aanmerking voor een bijdrage. Er zijn enkele voorwaarden. Zo willen ze dat tenminste vijf huurders betrokken zijn bij de organisatie van het initiatief. Hoe meer huurders betrokken zijn, hoe hoger  de eventuele bijdrage kan worden. Er is geen minimumbijdrage. Wel is het zo dat er per activiteit een maximumbijdrage van € 1.500 geldt. Daarnaast moet het gaan om een initiatief van en voor huurders in haar werkgebied.

Op=op!

Het budget is eenmalig beschikbaar. Wie het eerst een initiatief instuurt, wie het eerst een reactie krijgt en eventueel een vergoeding. Wees er dus snel bij! Want op is echt op. Een communicatiemedewerker en een woonconsulent beoordelen de aanvragen. Binnen twee weken na ontvangst van uw aanvraag krijgt u van Pro Wonen een reactie.

Aanvraag indienen?

U kunt op de website van ProWonen (www.prowonen.nl/over prowonen/100 jaar prowonen/ cadeau voor huurders.aspx) een aanvraagformulier invullen. U kunt uw aanvraag indienen tot eind oktober.

Geplaatst op 25 april, 2012. Onderwerp: Algemeen.