Stand van zaken projectnummer 30: Dorpstreffen

Indiener van dit idee en enkele inwoners zijn bijeen geweest. Het idee kreeg inhoud en kwam erop neer dat op het terrein van de SEN (terrein muziekkoepel) in de periode mei/juni, voor het eerst in 2013,  een ‘dorpstreffen, in de vorm van een feest op het plein’ plaats zou vinden.

Vervolgens is er contact geweest met enkele Needse organisatoren van evenementen. Dit omdat de groep dit idee aan, allereerst de SEN, wilde voorleggen. Deze stichting is immers de beheerder/gebruiker van het terrein. Ook zou het mooi zijn als zij en de andere organisaties positief reageren op het idee en het evenement zouden willen adopteren. Dan hoeft er voor een nieuw evenement niet weer een nieuwe stichting opgericht te worden. Bovendien hebben zij de ervaring al en kunnen (samen) wat financieel risico dragen.

De voorzitter van de SEN heeft het idee in de ontmoetingen met de andere organisaties besproken. Hieruit is geconcludeerd dat het nu niet de tijd is voor een nieuw evenement naast de bestaande Needse (en regionale) evenementen. Het gemiddeld aantal bezoekers staat onder druk door het aantal evenementen waaruit men kan kiezen en door de recessie. Over het werven van sponsoren voor het evenement maar niet te spreken…

Vooralsnog wordt het idee geparkeerd. Wie weet ontstaan er nieuwe kansen na aanpassing van het centrum en andere, betere economische omstandigheden!?

Geplaatst op 24 augustus, 2012. Onderwerp: Activiteiten.