Ordelmanskoele – bruggen bouwen met een gat

Woudy

De Gemeenschapsraad zet zich in om samen met de Lochoezer Noabers en Noordijks Belang de aan de Brummelweg gelegen “Ordelmanskoele” als speel- en ontmoetingsplaats nog aantrekkelijker te maken voor recreatie en toerisme.

Er is een projectplan gemaakt dat voorziet in het uitbreiden en herinrichten van de bestaande voorzieningen met ecologisch verantwoorde speeltoestellen. Ook zal er een klim-/klauterparcours worden aangelegd met toepassing van hergebruikte materialen.

Het plan heeft de tweede prijs van het coöperatiefonds van de Rabobank gewonnen, een geldprijs van 6500 Euro. Een mooi bedrag als aanzet voor de realisatie van de plannen. De werkgroep “Vrienden van Ordelmanskoele” benadert voorts de gemeente, provincie en andere instellingen voor een financiёle bijdrage.

Het ligt in de bedoeling om dit burgerinitiatief in 2014 uit te voeren. Het dagelijks onderhoud zal door vrijwilligers worden verricht.

Aan de plannen werken mee:

  • Gemeenschapsraad Neede
  • Lochoezer Noabers
  • Noordijks Belang
  • TIP Neede
  • Scouting Neede
  • Plaatselijke scholen
  • Speeltuinvereniging “De Berg”
  • Campings
  • Gemeente Berkelland

 

Geplaatst op 25 februari, 2014. Onderwerp: Projecten.