Dorp van de toekomst

Neede -dorp van de toekomst-voorkant

Op 27 januari jl. heeft de Gemeenschapsraad Neede een druk bezochte thema-avond gehouden. Ook als u er niet was, willen wij u graag de informatie beschikbaar stellen:

presentatie van de heer prof. dr. Gert-Jan Hospers    

krimp en welke kansen zijn er om krimp te begeleiden            2014_01_27 Presentatie prof. dr. Hospers

overzicht van alle kansen voor Neede om krimp te begeleiden uit :

    • de presentatie
    • de paneldiscussie
    • de uitkomsten van de internet-enquête                                    2014_01_27 Kansen voor Neede

 

Uiteraard was de avond te kort om alle krimpproblemen, welke voor Neede spelen of zullen gaan spelen, te bespreken en daarvoor kansen te vinden. Onderwerpen als werkgelegenheid, bereikbaarheid (impact wijzigingen N18/N315) en de Nieuwstraat zijn niet aan de orde geweest en zo zijn er nog diverse anderen te noemen.

Gezien de urgentie van krimp, zowel in tijd als de impact van de gevolgen op de Needse samenleving, wil de Gemeenschapsraad Neede de handschoen oppakken en samen met betrokken Needenaren de kansen verder in kaart brengen en daarna realiseren. Wij hopen dat u met ons meedoet!

Wilt u hierbij helpen, meld u dan op info@gemeenschapsraadneede.nl . Eén van onze leden zal dan de komende tijd met u contact opnemen om te kijken welke inbreng u hierbij kunt/wilt hebben.

Als de betrokkenheid hiervoor net zo groot is, als de opkomst bij de thema-avond was dan maken we samen van Neede een dorp van de toekomst!

 

Artikel in TC Tubantia over de thema-avondTubantia - Neede voor de mens - thema-avond 27-01-2014-2