GRN aanwezig tijdens werksessie ‘Vliegende start voor Jimmys in Neede’

Centrum

25 februari 2019

GRN aanwezig tijdens werksessie ‘Vliegende start voor Jimmys in Neede’

De Jimmy’s Neede hebben zich vorige week gepresenteerd bij Studio 16. Vanuit de Gemeenschapsraad Neede waren wij aanwezig op deze informatieve en inspirerende avond. Ook waren tijdens deze avond aanwezig; enkele buren, handhaving, politie, NPV en de gemeente.

Jimmy’s zijn jongeren die elkaar op locatie ontmoeten en samen activiteiten organiseren, huiswerk maken, leren klussen en koken, gezellig kletsen en cursussen volgen. Maar elkaar ook aanspreken op gedrag en zelf hun locatie schoonmaken en onderhouden. De Jimmy’s zelf zijn trots op de ontwikkeling die enkele jongeren hebben doorgemaakt.

Activiteiten worden samen met andere organisaties en bewoners uitgevoerd en worden positief ontvangen. Voorbeelden zijn het kerstdiner dat is verzorgd in Neede, de kerststukjes die zijn gemaakt voor ouderen in Borculo. hebben ze als activiteit hulp geboden tijdens de Griezeltocht in Eibergen en ook Beweeg Wijs geholpen tijdens de Zomertour.

Leefbaarheid wordt verbeterd in de kernen, voor de jongeren maar ook door de jongeren. Dit vinden wij vanuit de Gemeenschapsraad een positieve ontwikkeling. De Jimmy’s starten in Neede vanuit de Bergstraat. Jimmy’s willen graag een goede buur zijn en het pand aantrekkelijk opknappen en goed onderhouden.

Om er een gezellige locatie van te maken hebben de Jimmy’s nog een aantal zaken nodig. Op de foto’s hieronder kunt u lezen om welke zaken het gaat. Gevraagd de komende periode is met name ondersteuning en instructie bij klussen.

Bent u handig en wilt u de Jimmy’s leren hoe een gat moet worden geboord, geef dit dan door aan de Jimmy’s!

Al het nieuws