16 februari brengt Twenteroute PLUS onze visie rondom de Noordtak in bij Tweede Kamerleden en de Minister

Gemeenschapsraad

12 februari 2022

16 februari brengt Twenteroute PLUS onze visie rondom de Noordtak in bij Tweede Kamerleden en de Minister

Een opgestelde verklaring wordt op 16 februari aanstaande met Tweede Kamerleden besproken en vervolgens zal de minister worden benaderd.

Wij als bewoners weten de rust, ruimte en natuur in de Achterhoek en Twente te appreciëren. Dit gedeelte van Nederland is nog een gebied waar talloze landgoederen, unieke natuurgebieden en cultuurlandschappen liggen. Deze kwaliteiten moeten gekoesterd worden in plaats van vernietigd.

In de eerste plaats moet er gedegen onderzoek komen over nut en noodzaak van een andere afhandeling van het goederenvervoer dan over Zevenaar Emmerich Oberhausen. Hierbij moeten niet alleen economische factoren onderzocht worden maar ook natuurwaarden en leefbaarheid in de Achterhoek en Twente. Onze inzet zal zijn dat er helemaal geen onderzoek moet komen naar een Noordtak maar dat ingezet moet worden op doortrekking van de Betuwelijn via Zevenaar zoals oorspronkelijk was afgesproken.

Na de Tweede Kamer motie van 4 november 2021 is er in Twente en de Achterhoek veel onrust ontstaan. Bijna dagelijks verschijnen er stukken in de lokale pers, maar iedereen gaat nu met zijn eigen club aan de slag. Lovenswaardig al die strijdlust, maar wij denken dat het succesvoller werkt om met gebundelde krachten op te treden. Velen hebben zich intussen bij Twenteroute PLUS aangemeld, zowel privé personen als belangenorganisaties waaronder de Gemeenschapsraad Neede!

Al het nieuws