Wederom nieuw bestuurslid voor de Gemeenschapsraad

Gemeenschapsraad

15 december 2019

Wederom nieuw bestuurslid voor de Gemeenschapsraad

We zijn zeer verheugd om te melden dat de GRN, in naam van Nico de Gooijer, een nieuw bestuurslid mag verwelkomen!

Dit is wederom een belangrijke stap om meer ruimte en gelegenheid te creëren om naast de ‘dagelijkse’ werkzaamheden ook aan verschillende projecten actief te kunnen blijven werken voor Neede. (zie hiervoor het kopje Projecten)

Even voorstellen – Nico de Gooijer:
Mijn wieg stond in Eindhoven in 1949. Na mijn middelbare school, HBS-B, bracht ik mijn studietijd door aan de HTS Bouwkunde in Groningen, waar ik mijn vrouw ontmoette. We hebben samen een zoon en een dochter. We voelen ons gezegend met zes gezonde kleinkinderen.

Na bij verschillende architectenbureaus te hebben gewerkt ben ik een aantal jaren werkzaam geweest voor de gemeente Dordrecht als projectleider woningrenovatie en energiebesparing. In de tussentijd heb ik de avondopleiding Academie van Bouwkunst in Tilburg doorlopen. Toen ik mijn architectendiploma behaalde, ben ik een eigen architectenbureau begonnen in Zwijndrecht.

De projecten varieerden van nieuwbouwprojecten sociale woningbouw en grootschalige woningrenovatie t/m bedrijfsgebouwen, kantoren, scholen, etc. In 2017 werd het laatste project opgeleverd en dat was een mooi moment om er een punt achter te zetten.

We wilden al een tijdje weg uit de randstad en mijn vrouw en ik zijn ons toen gaan oriënteren op een nieuwbouwwoning in het oosten van het land. Dat werd Neede, waar binnendorps op een inbreidingslocatie een aantal nieuwbouwwoningen werden gebouwd. We werden door de bestaande buurt hartelijk ontvangen en voelen ons er inmiddels helemaal thuis.

Op de jaarvergadering van de GRN voelde ik me erg aangetrokken tot de onderwerpen die worden aangepakt en ik heb me toen aangemeld. Ik hoop mijn expertise als enerzijds gemeenteambtenaar en anderzijds als architect op het gebied van Ruimtelijke Ordening, Bouwen en Wonen, alsmede Energietransitie in te kunnen zetten voor de Needse gemeenschap.

Ben of ken je ook iemand die graag haar/zijn steentje wil bijdragen voor de Needse samenleving in de Gemeenschapsraad? We zijn altijd op zoek naar vrijwilligers om onze activiteiten verder te kunnen uitbreiden en onze slagvaardigheid te vergroten. Je kunt hiervoor een e-mail sturen naar info@gemeenschapsraadneede.nl. We gaan dan graag een vrijblijvend gesprek aan.

Al het nieuws