Accommodatiewerkgroep Neede wil meer doen dan alleen praten

Centrum

25 november 2020

Project: Ontmoeten in Neede

Accommodatiewerkgroep Neede wil meer doen dan alleen praten

Artikel Tubantia - Marjolein Rietman 17-11-20.

NEEDE - Het accommodatieonderzoek in Neede. Vijf vragen aan Hennie Tiessens, die namens de Gemeenschapsraad Neede in de werkgroep ‘Ontmoeten in Neede’ zit.

 1. Wat is er gebeurd nadat jullie een enquête hebben gehouden onder de gebruikers van de Needse accommodaties?
  „Naar aanleiding van de uitkomsten hebben we een avond belegd, waarvoor alle deelnemers aan de enquête een uitnodiging kregen, evenals mensen die al gemeld hadden wel te willen meedenken over de toekomst van de accommodaties.”
 1. En wat heeft dat opgeleverd?
  „Uit het onderzoek bleek, dat veel gebruikers behoefte hebben aan een jaarlijkse bijeenkomst om informatie uit te wisselen, contacten te leggen, te netwerken. Ook willen ze een overzicht van alle accommodaties en verenigingen op één website. Daar zijn we mee aan de slag gegaan en we hadden voor afgelopen april een grote bijeenkomst op de agenda staan, maar die kon dus niet doorgaan door corona.”
 1. Wat zou er op die bijeenkomst gebeuren?
  „We hadden alle 25 accommodaties en alle 50 verenigingen van Neede uitgenodigd. We zouden vooral gaan kijken hoe je clusters kunt vormen en hoe je verschillende dingen kunt koppelen. We zouden ook aandacht besteden aan het sport- en cultuurbeleid van de gemeente en er zouden kraampjes komen, waarbij deelnemers zouden kunnen netwerken. Toen het in april niet door kon gaan, hebben we het verplaatst naar oktober, maar toen kwam er ook niks van.”
 1. En wat nu?
  „Het ligt nog steeds een beetje stil. Binnen de werkgroep hebben we nu besloten om bij wijze van alternatief een brief op te stellen, waarin we allerlei mogelijkheden op een rijtje zetten, waar accommodaties en verenigingen een beroep op kunnen doen. Zoals het Naoberfonds, het transitiefonds van de gemeente en online cursussen om vrijwilligers te werven.”
 1. Die bijeenkomst, komt die er nog, denk je?
  „Als het begin volgend jaar nog niet lukt om bij elkaar te komen, willen we toch maar iets online gaan doen. Want we willen niet meer alleen praten, we willen echt wat doen.”
Al het nieuws