Begin van bouw uitkijktoren in Neede

Toerisme & recreatie

14 november 2017

Begin van bouw uitkijktoren in Neede

De volgende stap in het project: ‘Uitkijktoren op de Needse Berg’ is gezet.Trots op de bijdrage die de Gemeenschapsraad heeft geleverd. Nu erg benieuwd naar het resultaat over enkele maanden!

Volledige artikel via tubantia.nl

NEEDE - De graafmachine ging dinsdagmiddag de grond in op de Needse berg. Daar wordt een houten uitkijktoren gebouwd, die bezoekers over enkele maanden een fraai zicht biedt over Neede en de wijde omgeving.

De toren is een breed gedragen project. Veel Needse particulieren, verenigingen en bedrijven, maar ook instanties als de gemeente Berkelland, de Rabobank en de VVVV, dragen hun steentje bij. De benodigde 60.000 euro voor de bouw was snel binnen, onder meer dankzij 52 gesponsorde traptreden en een Glazen Huisactie die ruim 19.000 euro opbracht.

Stevige basis:

De basis waaraan sinds vandaag gewerkt wordt kent een omvang van bijna negen bij negen meter. Betonen vier betonnen poeren met staalconstructie moet een stevig fundament vormen. Daar boven verrijst de houten stellage, met in totaal drie platforms waar bezoekers een rondje kunnen lopen. De toren krijgt een rood dak.

De toeristische attractie wordt neergezet aan de rand van een akker op de Needse berg. Die hele omgeving wordt langzaam ontwikkeld tot recreatiegebied. Zo komen er bij de toren nog banken en informatieborden, en zijn een stukje verder bij de Ordelmanskoele speelattributen voor kinderen geplaatst.

Al het nieuws