Werkleertrajecten voor Werkzoekenden in de horeca!

Werk

21 februari 2018

Werkleertrajecten voor Werkzoekenden in de horeca!

Werkzoekenden kunnen werkleertrajecten in de horeca volgen Horeca-werkgevers, het WerkgeversServicePunt Oost-Achterhoek en het ROC Graafschap College nemen het initiatief voor een ‘van werk-naar-werk’ en ‘van werkloosheid-naar-werk’ project voor de horeca. Dit project richt zich op specifieke groepen potentiële instromers die met behulp van maatwerk in opleiding en begeleiding de kans krijgen om als kok of gastvrouw/-heer in de horeca een loopbaan beginnen. Eind 2017 is dit project al gestart in Doetinchem en in april wordt dit uitgebreid met Oost-Gelre, Berkelland en Winterswijk.

De initiatiefnemers willen zowel werkzoekenden met een migratie-achtergrond als werkzoekenden met een Nederlandse achtergrond door middel van een werkleertraject aan het werk helpen in de Achterhoekse horeca. Deze doelgroep is niet naadloos in te passen in de vacatures binnen de horeca. Dit project voorziet met scholing en begeleiding in de noodzakelijke aansluiting.

Nieuw personeel
De horeca is een bedrijfstak die de laatste jaren steeds meer te maken krijgt met een krapte op de arbeidsmarkt, wat onder andere veroorzaakt wordt door de afnemende groei van instroom van nieuw personeel. Om aan de behoefte te kunnen blijven voldoen is het nodig actief personeel te werven en op te leiden en het personeel dat al werkt in de horeca te behouden. Het bestuur van Koninklijke Horeca Nederland Regio Gelderland heeft een onderwijscommissie samengesteld die o.a. als taak heeft om de banden tussen onderwijsinstellingen en werkgevers te versterken.

Informatieochtend voor horeca-ondernemers op 12 maart
Op maandag 12 maart wordt een informatie-ochtend gehouden voor Horeca ondernemers bij camping Marveld in Groenlo. Tijdens deze ochtend wordt het traject toegelicht en kunnen horecaondernemers zien dat zij nagenoeg kosteloos de kans hebben om personeel aan hun team toe te voegen.

Inloop : 10.15 uur
Aanvang : 10.30 uur
Einde : 12.00 uur
Plaats : Camping Marveld, Elshofweg 6, 7141 DH Groenlo
Aanmelden kan via Hanneke Nijhout, h.nijhout@socialedienstoostachterhoek.nl of via Judith Wopereis, j.wopereis@socialedienstoostacherhoek.nl

Al het nieuws