Needse initiatieven tijdens Corona (Update 31-03)

Welzijn & zorg

22 maart 2020

Needse initiatieven tijdens Corona (Update 31-03)

Het is prachtig om te zien dat er in Neede meerdere soorten initiatieven zijn opgestart m.b.t. de huidige Corona crisis. Allen zijn prachtige voorbeelden van het samenkomen van betrokkenheid en creativiteit in onze Needse gemeenschap.

Hieronder vindt u een overzicht van de huidige initatieven in Neede. We zullen proberen deze pagina up to date te houden. Mochten er initiatieven missen, stuur dan vooral een e-mail naar info@gemeenschapsraadneede.nl!

Studio 16 kookt in coronatijd voor thuisblijvers en harde werkers
In de horeca komen de coronamaatregelen hard aan, ook bij Studio 16 in Neede. Onderneemster Estrella van Liere-Lopez Vega (51) heeft er iets op bedacht: zij kookt en bezorgt sinds dinsdag betaalbare afhaalmaaltijden.
- Klik hier voor het artikel in de Tubantia
- Klik hier voor de Facebook van Studio 16
- Bellen is ook mogelijk op 06-17456682

Een helpende hand van de Jimmy's
De jongeren van de Jimmy’s bieden een helpende hand aan mensen die aan huis gekluisterd zijn. Zij bieden hulp bij bijv. het boodschappen doen of de hond uitlaten. En willen en praatje maken, via telefoon of Skype, met mensen die zich eenzaam voelen. Inmiddels hebben zij al voor een aantal mensen boodschappen gedaan. Ook hebben zij Studio16 geholpen bij de voorbereiding van afhaalmaaltijden.

De jongeren willen doorgaan zolang het kan en mag. Als je gebruik wilt maken van de hulp van de jongeren van de Jimmy’s bel dan naar één van de jongerenwerkers: Nicole van Vonno, 06-41769769 en Veronica Kasteel, 06-44236563.
- Klik hier voor het artikel in de Tubantia
- Klik hier voor de Facebook pagina van de Jimmy's

Kindertekeningen voor ouderen
Nienke Rupert en Emma Elisabeth Walschots. Zij zamelen door kinderen gemaakte tekeningen in en zorgen er voor dat deze bij ouderen terecht komen die deze dagen geen bezoek mogen ontvangen. De tekeningen kunnen ingeleverd worden bij voormalig cafetaria berghuis Bergstraat 21 te Neede.
- Klik hier voor het Facebookbericht

Jop lanceert online platform voor hulp aan ondernemers
De website www.covidhulp.nl is een online platform waar Achterhoekse ondernemers met een horecazaak, winkel of ander bedrijf een oproep kunnen doen voor hulp. Bedenker is Jop Wolterink (19) uit Neede, die een eigen ict-bedrijf runt.
- Klik hier voor het artikel in de Tubantia
- Klik hier voor de Covidhulp website

PKN Neede
De Protestantse Kerk verzorgt, samen met de EO, de komende zondagen meditaties op de televisie, welke worden uitgezonden op NPO2 om 09.20 uur. Ook vanuit Neede blijven zij vieringen verzorgen. Deze diensten worden op zondag uitgezonden worden via de kerkradio om 10.00 uur. Deze diensten kunnen ook via de website beluisterd worden.

Wilt u hulp aanbieden of heeft u hulp nodig, dan kunt u bij het samengestelde crisisteam terecht.
- Klik hier voor de website van de PKN
- Klik hier voor het artikel in de Tubantia

Gemeente Berkelland
Ook de Gemeente Berkelland heeft meerdere mogelijkheden om hulp/ondersteuning te krijgen waar nodig.
- Voormekaar Neede (website)
- Berkellandwijzer voor al uw vragen en antwoorden (website)

Coronahulp Berkelland
Een openbare Facebook pagina opgericht door Lizzy Meyerink waar vraag en aanbod vanuit Berkelland samenkomen.
- Klik hier voor de Facebookpagina om lid te worden!

Coronahulp Achterhoek
Een openbare Facebook pagina voor Noaberschap. Door de mooie initiatieven een centraal punt te geven is dit een plek om initiatieven te delen met elkaar. Vraag en aanbod voor het zorgen en ontzorgen van Achterhoekers.
- Klik hier voor de Facebookpagina om lid te worden!

Al het nieuws