Uitnodiging thema-avond ‘Buitengebied alert!’

Wonen

5 oktober 2019

Uitnodiging thema-avond ‘Buitengebied alert!’

Het buitengebied is uitermate kwetsbaar geworden voor ondermijning. De onderwereld dringt op steeds meer manieren de bovenwereld binnen. We krijgen signalen dat er mensen in het buitengebied van Berkelland worden benaderd om voor een geldbedrag een schuur te bouwen of verhuren.

Op woensdagavond 16 oktober 2019 organiseert de gemeente Berkelland een avond over georganiseerde en ondermijnende criminaliteit en algemene veiligheid. Dat wordt in samenwerking met het Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland en het centrum voor criminaliteitspreventie (CCV), politie en brandweer georganiseerd. De avond vindt plaats bij HCR Prinsen aan de Eibergseweg 13 in Haarlo. De avond is vrij toegankelijk voor alle Berkellandse inwoners. De inloop is vanaf 19.30 uur en we starten om 20.00 uur.

‘KIEKUUT, Je gaat het pas zien als je het door hebt’ is het centrale thema van de bijeenkomst. Denk aan een ondernemer zonder klanten, een autobedrijf dat overdag nooit open is of een boerenschuur die wordt verhuurd en waarvan de ramen zijn afgeplakt. Criminelen maken vaak gebruik van de anonimiteit van bedrijven of particulieren in het buitengebied als dekmantel voor illegale praktijken. Goedwillende burgers kunnen hier ook het slachtoffer van worden. Tijdens de bijeenkomst gaan we verder in op dit thema, waarbij aan de hand van voorbeelden uit de praktijk het ‘onzichtbare zichtbaar’ wordt gemaakt.

Aanmelden via Vincent van Dam: v.vandam@gemeenteberkelland.nl.

Al het nieuws