Wijkdag Neede Noord-Oost geslaagd

Gemeenschapsraad

24 mei 2022

Project: Wijkontwikkeling Neede Noord Oost

Wijkdag Neede Noord-Oost geslaagd

Samen met wijkbewoners, ProWonen, Jimmy's Berkelland en Gemeenschapsraad Neede heeft de Gemeente Berkelland deze dag georganiseerd.

Een half jaar geleden is in deze wijk de integrale wijkaanpak van start gegaan. Naar aanleiding hiervan werd deze dag georganiseerd. Meer over de wijkaanpak is te vinden op www.needenoordoost.com.

Tussen 11 en 14 uur stonden er allerlei kraampjes op het schoolplein in de wijk. Op een leuke en laagdrempelige manier zijn we met bewoners via wijkposters in gesprek gegaan over de resultaten van de enquête, de wijkwandeling en andere informatie die we het afgelopen half jaar te weten zijn gekomen over het wonen en leven in de wijk. Het was een feestelijke, gezellige markt met informatie, koffie & thee, muziek, kinderspelen en veel lekkers. De wegen en het riool worden de komende jaren vernieuwd. De wijk kan groener, (kind)vriendelijker, duurzamer, gezonder en socialer. De wijk moet bestand worden tegen overmatige regenval en periodes van hitte. Daarom was op de markt ook aandacht voor de duurzame buitenruimte en kreeg men tips over het vergroenen van de eigen tuinen.

Al het nieuws