Taskforce Oudestraat

29 september 2018

Taskforce Oudestraat

Eind 2017 verscheen het rapport “Oudestraat Neede: van reparatie naar transformatie” van vastgoeddeskundige Norbert ter Mors. Conclusies: een toenemende leegstand, te veel en te grote winkelruimten gezien de ontwikkelingen in de detailhandel en een te hoge waardering van het vastgoed. De gemeente besloot om de situatie aan te pakken in overleg met de Gemeenschapsraad en De Ondernemersvereniging Neede.

Een Taskforce samengesteld uit deze partijen heeft de taak op zich genomen om een realistische toekomstvisie voor een aantrekkelijk, leefbaar en vitaal dorpscentrum te ontwikkelen, waarbij de toenemende leegstand in de Oudestraat wordt tegengegaan en de vastgoedeigenaren de mogelijkheid krijgen om hun panden opnieuw in te zetten.

Sinds begin 2018 werkt een werkgroep uit de Taskforce aan het op papier zetten van die visie. Functionele, financiële en ruimtelijke aspecten worden in hun samenhang onderzocht. De groep wil komen tot een ruimtelijk en functioneel beeld van de toekomstige Oudestraat en aanbevelingen voor instrumenten om dat beeld te bereiken.

Feedback van bewoners en ondernemers ondersteunt de inbreng van de groepsdeelnemers van Gemeenschapsraad en Ondernemersvereniging. Eind 2018 moet het rapport klaar zijn. Brede inspraak door de Needse bevolking kan dan volgen.

Wilt u op de hoogte blijven van dit project? Selecteer dan op onze website het kopje ‘Centrum’ bij nieuwsberichten en volg dan onze facebookpagina!
Heeft u vragen over dit project? Neem dan contact op via: info@gemeenschapsraadneede.nl

Bijbehorende nieuwsberichten

Er zijn geen bijbehorende nieuwsberichten.