Voormalige Waterzuivering Kronenkamp wordt Vleermuizengebied

15 mei 2017

Voormalige Waterzuivering Kronenkamp wordt Vleermuizengebied

De omringende natuur heeft de plek, waar ooit haar wortels lagen, in de afgelopen jaren weer ruimschoots terugveroverd. Daar tussen staan echter nog de gebouwen van de voormalige waterzuivering. Samen met de gemeente hebben de Stichting “De Kronenkamp i.o.” , het Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid (IVN) Oost-Achterhoek en de Stichting Vleermuizendorp Neede
er een definitieve bestemmingsoplossing voor gevonden.

De samenwerking levert een uniek project op, dat volgens de initiatiefnemers alles behalve een vermaak park wordt. De sleutelwoorden zijn natuur en fauna, educatie, duurzaamheid, historisch en industrieel erfgoed en natuurlijke vleermuizen. Het wordt bovendien een plek van en voor de buurtbewoners. Het totale plan behelst vijf fases en kost afgerond 1 miljoen euro.

Tussen nu en eind 2017 moeten fases één en twee zijn afgerond. In deze periode wordt het terrein herbestemd, opgeruimd en veilig gemaakt. In fase drie wordt het filter omgebouwd tot een ontmoeting – expositieruimte. In fase vier wordt begonnen met het conserveren van het terrein, waaronder begroeiing en bestrating en de bouw van een winterverblijf voor vleermuizen vallen. In de laatste fase wordt tenslotte de weide in het plan geïntegreerd.

Wilt u op de hoogte blijven van dit project? Selecteer dan op onze website het kopje ‘Toerisme en recreatie’ bij nieuwsberichten en volg dan onze facebookpagina!
Heeft u vragen over dit project? Neem dan contact op via: info@gemeenschapsraadneede.nl

Waterzuivering

Waterzuivering

Bijbehorende nieuwsberichten

Er zijn geen bijbehorende nieuwsberichten.